Овци

Трпе отишол на службен пат, па и се јавува на Трпана да и каже како си поминува:
– Секоја ноќ те мислам.
– Аии што така?
– Бројам овци пред спиење.

Обиди се со

Јадење

Доаѓа тештата на Трпе кај него на вечера. По некое време на маса и доаѓа ...