Острење

Оди Трпе кај швалерката на вечера.
Додека спремала вечера му рекла на Трпе да ги наостри ножевите бидејќи не сечеле.
Остри Трпе и едно време сам си вика:
– Еее, мамето нејзино, како кај мене стално се остри, а јас никогаш не ги острам…

Обиди се со

Тажна вест

Кога починал Мајкл Џексон, веста брзо се проширила. Некој отишол во кафана во Куманово, и ...