Нервоза

Си седи маж во кафана. Влегува еден со трчање и вика:
– Трпе, брзо трчај дома! Ти ја онадат жената!
Мажот брзо скокнува, трча надвор и во тој момент го удира кола.
Освестувајќи се во болницата си мисли:
– Многу нервозен сум станал во последно време. Ниту сум Трпе, ниту сум женет…

Обиди се со

Поведение

Мајка му му вика на Трпе: – Те избркале од школо поради лошо поведение? Срам ...