Маица

На Трпана и се смачило да работи по дома па го натерала Трпе да си ја испере маицата сам. Влегол Трпе во купатило пред машината за перење и вика:
– Трпаноооо, кој програм да го уклучам!?
– Види што пишува на маицата!
– Манчестер Јунајтед.

Обиди се со

Анестезиолог

Пред операција анестезиологот го прашува Трпе: – Сакаш анестезија која е покриена со твоето здравствено ...