Крадење

Клечи Трпе во полско WC без врата. Поминува покрај него комшиката Цвета, го гледа и му вели:
– А бре Tрпe, една врата да ставеше.
– Е зошто мори Цвето, шо има да украдат?

Обиди се со

Ризли

Иде Трпе во трафика: – Ај едно паќетче кондоми Дурекс. – Фала богу некој нешто ...