Јајца

Цветко се враќа дома од Авганистан како државен херој. Претседателот на државата го прашува:
– Што можеме да направиме за еден државен херој како тебе?
– Измерете ми го половиот орган од врвот па се до јајцата и за секој сантиметар дајте ми по еден долар.
На тоа претседателот:
– Дали е тоа се што можеме да направиме за тебе? Па добро.
Тие почнуваат да мерат и кога стигаат до местото каде што треба да се јајцата, го прашуваат Цветко:
– Цветко, но каде се вашите јајца?
– Во Авганистан.

Обиди се со

Нервоза

Си седи маж во кафана. Влегува еден со трчање и вика: – Трпе, брзо трчај ...