Изложба

Цветко и приоѓа на непозната жена:
– Здраво! Ќе одиме кај тебе или кај мене?
– Господине, за каква ме сметате вие мене, од каде ви е идејата дека се согласувам?
– Госпоѓо, да бидеме реални: Која друга 35-годишна жена ќе дојде на изложба на карбуратори.

Обиди се со

Трчање

Малиот Трпе го прашува татко си: – Тато! Да те прашам нешто? – Прашај бе ...