Гаќи

Трпе се облака сабајле и се врти на Трпана и радосен и кажува:
– Жено види колкав ми е! Не ми го збира во гаќи.
– Добро бе Трпе… колку пати ти кажав да не ми ги облакаш моите!

Обиди се со

Облог

Богат француски производител на вино дошол во некое кафанче во Кавадарци и ставил 5.000 евра ...