Дома / Вицови / Глупи / Меридијан

Меридијан

Се возат двајца меридијани во космосот на точак, едниот меридијан на другиот му вели:
– Абе толку години сме заедно и ќе ти кажам тајна, абе напоредник сум!

Обиди се со

Фраза

Си живеел Адам во рајот сам и Господ му рекол: – Ќе ти дадам жена ...