Вакцина

– Здраво! Маса слободна?
– Сертификат за вакцина?
– Не го зедов.
– Стави 5 денари на рамо.
Паѓа паричката…
– Тргни се од врата, не прај гужви.

Обиди се со

Амстердам

Кинески турист оди во една од црвените соби во Амстердам и ѝ вели на госпоѓата: …