Дома / Факти (страна 3)

Факти

Факт #162

Видот на тигрите навечер е 6 пати подобар од видот на човекот.

Факт #161

“Слатка смрт” е термин кој се употребува за смрт од хипотермија, затоа што се чувствува желба за сон и благосостојба. Жртвите најчесто умираат со насмевка на лицето.

Факт #160

Гласната музика му пречи на вашиот вид, затоа најчесто намалуваме музика пред да погледнеме подалеку.

Факт #159

Најтивката соба во светот е -9 децибели, доволно тивка да ја слушнете сопствената крв како тече.

Факт #158

Првата нова година била прославена пред околу 4000 години од Вавилонците.

Факт

Во пустината Сахара постои градче по име Тидикелт во кое 10 години не паднала ниедна капка дожд.

Факт #156

Филофобија е страв од заљубување.

Факт #155

Делфините имаат имиња за секој од нив.