Дома / Вицови / Запрежна кола

Запрежна кола

Трпе возел запрежна кола кога наеднаш коњот му вели со човечки глас:
– Те молам, да одморам малку.
Трпе уплашен рипнал да бега. Трчал пола саат, се изморил и седнал да се одмори под едно дрво. По кратко време до него дотрчува и неговото куче и му вели:
– Ебати коњот, не извади од памет, а…

Обиди се со

Полиглот

Го прашале Трпе: – Трпе колку јазици зборуваш? – Осум. -Еј, осум!? Ај кажи нешто …