Југо

Која е разликата меѓу Југо и Јеховин сведок?
– На Јеховиниот сведок можеш да му ја затвориш вратата.

Обиди се со

Јајца

Која е разликата меѓу кокошка и плавуша? – Кокошката знае на чии јајца седи.