Дома / Вицови / Разно / Пијаница

Пијаница

Пијаница паѓа од осми спрат, некако преживува, а насобраните луѓе околу него го прашуваат:
– Што се случи?!
– Не знам, само што стигнав, одговара пијаницата.

Обиди се со

Манастир

Оди човек во манастир. Игуменот го прашува: – Знаеш дека во нашиот манастир држиме завет …