Возење

Влав го прашува таксистот:
– Колку должам за возењето?
– 200 денари.
Влавот дава 100, а таксистот се буни:
– Не 100, туку 200!
– Па што сакаш, и ти се возеше!

Обиди се со

Испит

На испит по казнено право. Професорот: – Можете ли да ми кажете колега, што е …