Развод

Трпана и се жали на Цвета:
– Готово е, не можам да издржам веќе, решив ќе се разведам од Трпе.
– Дали сакаш да ти најдам добар адвокат?
– Е сега е касно, веќе си најдов еден поштар од Ѓорче.

Обиди се со

25 цм

Влегува Трпе дома и ѝ кажува на Трпана: – Се збори во село дека умрел …