Дома / Вицови / Виц на денот / Продавница

Продавница

Трпана му вика на Трпе:
– Оди до продавница и купи два маргарина, ако има јајца купи десет.
Се враќа Трпе од продавница со 10 маргарини и и кажува на Трпана:
– Има јајца.

Обиди се со

Мислење

Трпе оди на доктор: – Што си таков во окото потечен бе? – Од многу …