Пратка

Трпе на телефон со брза пошта:
– Кога ќе ми ја донесете пратката?
– Помеѓу 9 и 16 часот. А вие на кој спрат бевте?
– Помеѓу 1 и 12 спрат…

Обиди се со

Полиглот

Го прашале Трпе: – Трпе колку јазици зборуваш? – Осум. -Еј, осум!? Ај кажи нешто …