Контрола

Сообраќаец го застанува Цветко:
– Добар ден.
– Добар ден.
– Знаете ли зошто ве застанав?
– Затоа што сте осамени…
– Господине напуштете го возилото, ве молам.

Обиди се со

Казна

Разговараат двајца пријатели: – Што има ново? – Се оженив за полицајка. – Ооо, честито! …