Поклон

Му се јавува чичкото на Трпе од Германија:
– Кажи Трпе што сакаш чичо да ти купи од Германија?!
– Може две јајца?
– Што ќе ти се две јајца?
– Да го комплетирам курот што ми го донесе минатиот пат!

Обиди се со

Ист

Разговараат две плавуши: – Убава ли плата зема маж ти? – Како сите други. – …