Дома / Вицови / Личности / Роденден

Роденден

Трпана му нашла скриени пари во облеката на Трпе и го прашала:
– Од каде имаш толку многу пари, бе?
– Ги собирам за подарок. Нели наскоро ти е роденден.
– Аха, а зошто се толку малку?

Обиди се со

Бројка

Трпе ја прашува Трпана: – Душо, кажи ми ама искрено. Со колку мажи си била? …