Пукање

Цветко го прашува Трпе:
– Трпе, каде ти е Трпана?
– Во Виена.
– Како бе, па таму се пука!
– Она и тука се пукаше…

Обиди се со

Глупост

Дедото му вка на зетот: – Епа зете, сега откако се ожени гледај да не …