Одмор

– Душо каде ќе одиме на одмор?
– Каков одмор ма, шо ти е тебе? Треба да мислиме како да го вратиме кредитот.
– Па и таму можеме да мислиме…

Обиди се со

Цветко во автобус

Влегува Цветко мртов пијан во автобус, гледа дека нема место и прашува една госпоѓа: – …