Дома / Вицови / Виц на денот / Нова девојка

Нова девојка

Цветко му се пофалил на Трпе:
– Си фатив нова девојка и тоа пејачка.
– И како е?
– Како во црква, кога ќе запее цело маало се крсти!
– Абе тебе како ти е со неа?
– Мене како во пилана.
– Како тоа како во пилана?!
– Па она рамна како даска а ја пијан талпа…

Обиди се со

Професори

Ги собрале сите професори од приватните факултети во Македонија во ист авион. Пред авионот да …