Лов

Трпе отишол на лов и по една недела се јавува дома:
– Жено тука се е добро, како е дома?
– Дома е се во ред, што се случува?
– Нема да јадеме месо цел месец!
– Ауу, зарем улови некој елен?
– Не ја испив цела плата.

Обиди се со

Резерва

– Ало тато, пукна гумата, не знам што да правам! Му ѕвонам на дечко ми …