Дома / Вицови / Личности / Мамурлак

Мамурлак

Сессат Цветко и Трпе во некој бар, Трпе зима пијачка и му вика на Цветко:
– Оваа е последна за мене. Ако продолжам да пијам сабајлето ќе бидам утепан. И кај тебе е исто?
– Не, јас сум ерген!

Обиди се со

Втор брак

Цветко збунет го прашува Трпе: – Трпе, стварно ли се разведе од Трпана, па после …