Љубов

Разговараат Милка и Трпана и Милка прашува:
– Трпано, ти за „прв“ пат тоа го направи од љубов или за пари?
– Од љубов секако, 10 евра пари ли се?

Обиди се со

Срциња

Трпе ја прашува Трпана: – Жено, кој ти е овој што на секоја објава ти …