Дома / Вицови / Јадење

Јадење

Доаѓа тештата на Трпе кај него на вечера.
По некое време на маса и доаѓа малиот Трпе и ја прашува:
– Бабо за кого јадеш ти?
– Како за кого? За мене си јадам внучко.
– Зошо тато вика дека јадеш за тројца!

Обиди се со

Гости

Влав прашува комшија: – Ми дојдоа 9 гости, а имам 6 столици. Имаш 3 столици? …