Формацевт

Се среќаваат двајца пријатели по долго време и се прашуваат:
– Ти, што правиш во животот?
– Јас сум формацевт.
– Аха, во аптека работиш?
– Не бе, форматирам дискови.

Обиди се со

Сочуство

Како програмер изразува сочуство? – Прими ја мојата техничка поддршка.