Дома / Вицови / Глупи (страна 2)

Глупи

Патики

Едното другарче му се фали на другото: – Види, си купив нови патики! – Да? Колку ги зема? – 100 евра, оргинал. – А зошто пишува like наместо nike? – Па од facebook ги купив.

Повеќе...

Меридијан

Се возат двајца меридијани во космосот на точак, едниот меридијан на другиот му вели: – Абе толку години сме заедно и ќе ти кажам тајна, абе напоредник сум!

Повеќе...

Опасно и неопасно

-Што е тоа мало зелено стои на гранка и е опасно?? – Гавран во зелен мантил со митролез пушка! Што е тоа мало зелено стои на гранка и не е опасно? – Истиот гавран во истиот зелен мантил на истата гранка со истиот митролез но без муниција!

Повеќе...

Рака на срце

Софија станала американка. Ја сретнала Шер и и се пофалила. Шер и рекла: – Сестро, рака на срце за тебе, рака на гз за мене!

Повеќе...

Змеј

Зад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј. Едно сабајле се разбудил и си рекол: – Па кај живеам јас у пичку матер!? И ни пет ни шес ни седум ни осум летнал. И летал, летал, летал и слетал на …

Повеќе...

Секс

Си бил некој човек и жена му не му давала. Отишол на доктор и му раскажал и докторот му рекол:– Ова е семе од едно ретко растение и расте за 1 година и расте само во Африка. Посади го во и кога ќе процвета собери ги семките и донеси ми …

Повеќе...

Трудност

На буквата Н и ѕвонат на врата. Отвара врата и буквата Њ му вика: – Извини што не ти кажав толку време, ама ти си таткото!

Повеќе...

Попот и детето

Некое дете отишло да го краде крстот во црквата и попот го видел и му вика стој, детето рипа ни прозорецот попот не знае да рипа. Вежбал вежбал и научил. Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи попот …

Повеќе...