Дома / Вицови / Глад

Глад

Синот го прашува Трпе:
– Тате, може ли да ги вратам шишињата од синоќа и со кауцијата да купам леб?
– Може бе сине, а бе ако не сум јас во оваа куќа, ќе умрете од глад!

Обиди се со

Куфери

Трпе на аеродром: – Јас ќе летам за Рим, сакам овој големиов куфер да го …