Дома / Вицови / Заем

Заем

Трпана лута му се дере на Трпе:
– Од денес ќе плаќаш за сé; ручек 10 евра; перење 10 evra, пеглање 10 евра…
Трпе ја слуша и заводливо и вика:
– Срце а да не се караме да водиме љубов?
– И тоа ќе те чини 100 евра!
– Епа ништо имам само 50 – и кажува Трпе и се врти и заспива.
По некое време слуша нешто шушка, се врти и ја гледа Трпана брка по ташната и ја прашува:
– Што правиш?
– Барам 50 евра да ти дадам на заем!

Обиди се со

Мажење

– Трпано, ти омажи ли се? – Не. – Е оти ма? – Не знам. …