Дома / Вицови / Мост

Мост

Летна ноќ во Наполи. Сите излегле пред куќи, муабетат и чекаат време за вечера.
На третиот кат на една куќа во тесно уличе, млада убавица штотуку се соблекла покрај отворениот прозорец.
Точно наспроти, на истата висина, некој младич исто така сосема се соблекол, за полесно да ја поднесе жештината. Забележувајќи ја голата сосетка возбудено ѝ предложил:
– Дојди кај мене, да се погалиме! Не можам веќе само да те гледам!
– А како да преминам? – прашува таа нерешително.
– Гледај само како влијаеш на мене… Со мојов – ќе ти направам мост преку уличкава!
– Добро… ама после како ќе се вратам?!

Обиди се со

Порака

Му ѕвони телефонот на Трпе од непознат број: – Добар ден Трпе, сигурно се прашувате …