Карање

После жестока кавга, мажот и жената не разговараат еден со друг. Третиот ден мажот не издржува:
– Ќе ми дадеш ли?
– Да!
– А како?
– Од позади!
– Зошто?
– Затоа што не можам да те гледам!

Обиди се со

Заем

Трпе ја среќавал комшивката која била многу убава, но била мажена. Секогаш кога ќе ја …