Виолина

Бабата многу се разболела. Мајката на ќерка си и вели:
– Оди збори и нешто убаво на баба ти.
Девојчето отишло кај креветот од бабата и и вели:
– Бабо дали може за твојот погреб да свирам со мојата виолина?

Обиди се со

Главоболка

Влегува Трпе во аптека: – Здраво, ќе може да ми дадете нешто за глава! – …