Дома / Пишанки / Неколку причини зошто зимата не е забавна кога си возрасен

Неколку причини зошто зимата не е забавна кога си возрасен

Ладно е!

Влажно е.

Ако не е влажно, тогаш се е претворено во огромно лизгалиште…

Обидот да се стоплиш е скоро невозможен

Плус никој не изгледа симпатично во зима.

Ако носите наочари, вие си знаете…

Автомобилот константно ви е потрупан со снег.

Патиштата вака.

А да не падне муабет за возењето…

Се стемнува во 16 часот.

И поголемиот дел од времето се дружиме со нашиот добро познат пријател – грипот…

Меѓутоа има и забавни работи како:

Снежни борби,

Градење бункери,

Правење снешковци,

Лизгање,

И правење снежни ангели.

А да ќе заборавевме и скијање

Ако воопшто постои начин како да дојдете до некој ски центар!

Ако ја мразите зимата и снегот колку мене, најдете си некој и топлете се до лето.

A, доколку сте заборавиле да ве потсетам…

Обиди се со

Многу причини зошто не треба да носите кацига

Дали некогаш вистински сте се запрашале која е поентата да носиш кацига додека возиш мотор …