Дома / Факти / Факт #85

Факт #85

Авокадото, своето име го добило од шпанскиот збор „aguacate“, кој е изведен од зборот „ahuacatl“ што значи тестис.

Обиди се со

Факт #179

Наполеон и Хитлер се родени со разлика од 129 години, дошле на моќ со разлика …