Дома / Факти / Факт #181

Факт #181

Редбад, последниот пагански крал на Фрисија (денешна северна Холандија) одбил да стане христијанин затоа што го “преферирал друштвото на своите пагански предци во Пеколот отколку друштвото на своите непријатели во Рајот”.

Обиди се со

Факт #178

Во 1866, Лихтенштајн ја окупирала Италија со војска од 80 војници и се вратила назад …