Дома / Вицови / Животни / Забрана

Забрана

Царот Лав им забранил на Меца и Зајко да се дружат. Мечката и зајакот се договориле да одат во кафана за да направат план против лавот. Лавот разбеснет влегол во кафана и Меца за да се спаси го бутнал Зајко во крзното. Кога лавот ја прашал Меца што ставила во крзното таа само силно замавнала по градите и рекла:
– Си носам слика од Зајко.

Обиди се со

Газење

Си бил некој слон и згазнал на една мравка. Слонот: – Мравке извини. Мравката: – ...