Глисти

Се сретнуваат Тарзан и слонот, и слонот го прашува Тарзан:
– Како е, брату?
– Лошо, не можам по нужда, имам глисти. Кај тебе како?
– Ќути, и јас не можам по нужда, имам анаконди.

Обиди се со

Газење

Си бил некој слон и згазнал на една мравка. Слонот: – Мравке извини. Мравката: – ...