Дома / Вицови / Образованиe (страна 10)

Образованиe

Смрт

Во училиште, наставничката го прашува Трпе:
-Трпе, што чуствуваме кога не сме јаделе еден ден?
– Смрт.

Погоди

Студент по ветерина полага испит.
Професорот имал некоја птица во кафез, која била покриена со чаршав. Го поткрева малце чаршавот колку да и се видат нозете на птицата.
– Колега, која е оваа птица?
– Појма немам!
– Е па жал ми е колега, паднавте, кое е вашето име?
Овој ги поткрева панталоните колку да му се видат малце нозете…
– Е, ај погодете!

Приглупа

Родителите го прашуваат малиот Трпе како му е во училиште со новата учителка.
– Учителката ни е супер, згодничка е, убавка е, ама малkу како да е приглупа.
– Немој бе така Трпе, од кај дојде до таков заклучок?
– Е како не е приглупа кога само нешто не прашува!

Шекспир

Наставничката го прашува Трпе:
– Што знаеш за Шекспир?
– Истото што и он го знае за мене.

Апарат за дишење

Им рекла учителката на децата секое дете од дома да донесе по некој апарат за домакинството. Утредента некое дете донело пегла, некое дете отворач за конзерви, некое дете миксер и така стигнала до малиот Трпе:
– Што ти е овој апарат?
– Тоа учителке е апарат за вештачко вдишување на кислород!
– Па од каде ти е тоа?
– Го земав од дедо ми!
– И што ти рече дедо ти?
– Агххххххх!

Задача

Наставничката ги испрашува учениците:
– Што ни дава кокошката?
– Јајца!
– А што ни дава кравата?
– Млеко!
– А козата?
– Задача.

Оргазам

Наставничката го испрашува Трпе:
– Ајде Трпе кажи ми растение на Т.
– Трева наставничке.
– Браво Трпе, ајде сега име на М.
– Маја.
– Одлично, ајде сега предмет на О.
– Оргазам.
– Ама Трпе, па тоа не е предмет.
– Знам наставниче, ама многу е убаво.

Брзина

На часот по физика професорот секогаш им поставувал исто прашање:
– Има ли нешто побрзо од светлината?
Тоа прашање го поставувал со голема гордост. Еден ден еден ученик изнервиран од гордоста на професорот станал и рекол:
– Има професоре.
На тоа професорот зачудено прашал:
– Е што е тоа?
– Пролив професоре, додека да запалиш сијалицата си се посрал.

Претседател

Наставничката го кара малиот Трпе:
– Трпе, знаеш ли дека Абрахам Линколн на твои години беше одличен ученик?
На тоа Трпе жестоко враќа:
– А вие наставниче, знаете ли дека Абрахам Линколн на ваши години беше претседател на Америка?

Шамар

Наставничката го прашува Трпе:
– Што е тоа, во шума и трча?
– Срна.
– Добро, ама може да биде и зајак. А што е тоа зелено во бара?
– Жаба.
– Добро, ама може да биде и гуштер.
– Наставничке, а ќе може јас нешто да ве прашам?
– Ајде прашај.
– Што е тоа, во уста големо, а кога ќе излезе надов мало?
Наставничката во тој момент му врзува шамар..
– Добро, вика Трпе. Ама може да биде и мастика.