Погоди

Студент по ветерина полага испит.
Професорот имал некоја птица во кафез, која била покриена со чаршав. Го поткрева малце чаршавот колку да и се видат нозете на птицата.
– Колега, која е оваа птица?
– Појма немам!
– Е па жал ми е колега, паднавте, кое е вашето име?
Овој ги поткрева панталоните колку да му се видат малце нозете…
– Е, ај погодете!

Обиди се со

Наставничка

Разговараат Трпе со син му: – Сине, ти се допаѓа ли новата наставничка? – Ми …