Дома / Вицови / Глупи / Шминка

Шминка

Си шетале две крофни по улица и покрај нив поминала една пица. Откако ја одминале пицата, едната крофна и вика на другата:
– Види ја сељанкана колку се нашминкала…

Обиди се со

Пумпа и Мотор

Си биле Пумпа и Мотор, еден ден Пумпата му вика на Моторот: – Ти мене ...