Тројка

Трпана му вели на Трпе:
-Трпеее! Зошто се лутиш?! Нели идејата за тројка беше твоја?
-Точно! Ама сепак мислев дека и јас ќе учествувам…

Обиди се со

Бензин

Застанува плавуша на бензиска, работникот на пумпата ја прашува: – 95 или 98 сакате? Плавушата ...