Дома / Твитотека

Твитотека

Фактор

– Со колку фактор сакате да биде кремата? – Со 30. – Доволно ќе Ви е? – Ако згрешам, нека изгорам.

Повеќе...

Поздрав

Граѓаните традиционално си го честитаат денешниот ден со поздравот: – Многу е жешко. – Жешко, не се дише.

Повеќе...

Носење

Ластовичките ја носат пролетта, штрковите ги носат децата, а гулабите го носат гомцето што ќе ти ја направи лом шофершајбната — Ратко (@Ratkonakratko)

Повеќе...

Смуди

И дедо ми секое сабајле пиеше Смуди. Од грозје. Дестилирано. 53 степена. — Медо (@MedoDimoski)

Повеќе...

Од кај си?

– Од кај си? - Од Бразил. - Ааа Самба. - Ти од кај си? - Од Холандија. - Ааа лалиња. - А ти од кај си? - Од Македонија. - Ааа ПРИСЛУШКУВАЊЕ. — Угурсуз (@Ugursuz_7)

Повеќе...

Болки

На доктор: - Докторе имам болки. - Што те боли најмногу? - Вистината. — Угурсуз (@Ugursuz_7)

Повеќе...

Фуфка

Син ми не успева да сфати дека кога на сред ноќ ќе се разбуди и ми вика да проверам што е тоа кај плакарот, мене ми фуфка повеќе од него. — Муарко (@Muarko)

Повеќе...