Змија

Си иде Трпе у 5 сабајле пијан, лази по земјата у дворот, гледа пред него змија.
– Ти на каде лазиш?
– Пс-с-с-с…
– Арно викаш, тишина, сите спијат…

Обиди се со

Амстердам

Кинески турист оди во една од црвените соби во Амстердам и ѝ вели на госпоѓата: …