Грев и срам

– Што е разлика помеѓу грев и срам?
– Грев е да го ставиш, но срамота е да го извадиш.

Обиди се со

Јајца

Која е разликата меѓу кокошка и плавуша? – Кокошката знае на чии јајца седи.