Дома / Вицови / Сличности/Разлики / Свадба и погреб

Свадба и погреб

– Што е разликата помеѓу ирска свадба и ирски погреб?
– Еден пијаница помалку.

Обиди се со

Јајца

Која е разликата меѓу кокошка и плавуша? – Кокошката знае на чии јајца седи.