Дома / Вицови / Шифоњер

Шифоњер

Влева Блажо у спалната наапан, отвара го шифоњеро, унатре гол маж, по мал од него…..
Врте се накај Мара, и ја пита;
– Маро, кој е вај мори..
Мара, ја спушта главата, и вика;
– Блаже, тава е Ристето….
Блажо го ваде Ристето од шифуњеро, опнува му еден здрав ќотек, и на клоци брка го од дома…
После два дена, па иста прикаска..
Иде си Блажо дома, влева у спалната, ваде го Ристето од шифуњеро, ќотек и со клоци, надвор од куќата…
Мине 1 недела, влева Блажо у спалната, отвара го шифуњеро, унатре човек набилдан, две глави поголем од него и врте се накај Мара;
– Мариче мори, абе дека е Ристето…

Обиди се со

Порака

Му ѕвони телефонот на Трпе од непознат број: – Добар ден Трпе, сигурно се прашувате …