Висина

Отишја Кумановац с’с девојку у дискотеку да играв, она висока 180, а он 160.
– Колко си висок?
– 180, ти?
– И ја, само не знам што ми е овај вечер.

Обиди се со

Педер

Трпе му кажува на Цветко: – Цветко, дали слушшна дека комшијата твој бил педер?! – …